Sztuka uliczna w XXI wieku: muraliści, którzy kształtują nasze miasta.
By zrozumieć, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego szczegółów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się po największej części z wody oraz cukrów, a także z kwasów i innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za bezwarunkowy skład wina. Fermentacja procentowa przekształca rozległą część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, jakkolwiek zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak i obecność garbników, które znajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za oczywisty konserwant, który pozwala winom starzeć się więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do grzech w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Kliknij tutaj
2. Sprawdź stronę
3. Sprawdź tutaj
4. Zobacz więcej
Modele finansowania w kulturze: od mecenatu po crowdfunding.